16.3.2011

Maksaläiskien ennaltaehkäisy ja hoito

Maksaläiskät ovat kasvoihin muodostuvia pigmenttivirheitä, joita muodostuu toisille ihmisille herkemmin kuin toisille - kaikille ei maksaläiskiä tosin muodostu lainkaan. Maksaläiskien syynä voivat olla hormonaaliset seikat, alkoholipitoiset kasvovedet tai vaikkapa hajuvesi, jos sitä käyttää auringolle alttiina olevalle ihoalueelle. Myös pelkkä oleskelu erittäin voimakkaassa auringonpaisteessa voi saada aikaan pigmenttivirheitä.

Maksaläiskät eivät ole vaarallisia, mutta saavat ihon näyttämään kirjavalta ja epätasaiselta, minkä takia monet haluavat niistä eroon.

Maksaläiskien ehkäisy

Maksaläiskiä voi ennaltaehkäistä käyttämällä aina auringossa ollessaan aurinkovoidetta, jossa on täydellinen suojakerroin (vähintään 30). Aurinkovoidetta pitää käyttää heti kevättalvesta lähtien aina, kun aurinko paistaa.

Aurinkovoiteen alla voi lisäksi käyttää pigmenttiläiskiä ennaltaehkäisevää tai vaalentavaa Bernard Cassieren Kiivi-kasvoseerumia tai -hoitovoidetta. Aamuisin käytetään kiivi-hoitovoidetta aurinkovoiteen alla. Iltaisin joko pelkkää voidetta tai kasvoseerumia ja sen päälle voidetta.

Maksaläiskien hoito

Mikäli maksaläiskiä on päässyt syntymään niitä voi vaalentaa käyttämällä ihoa kevyesti kuorivaa ja kirkastavaa Kiivi-kasvovettä päivittäin. Kasvoveden jälkeen iholle laitetaan tehokkaasti ihon väriä tasoittavaa tehoseerumia, jota käytetään kuuriluontoisesti Kiivi-hoitovoiteen alle.

Bernard Cassierella on myös vaalentava hoitovoide, joka on tarkoitettu erityisesti ikääntyvälle iholle.

Lue lisää maksaläiskiä ennaltaehkäisevistä ja vaalentavista tuotteista täällä.