24.5.2010

Hyvä aurinkovoide suojaa tehokkaasti

Kesä tulla porottaa ja aurinko paistaa! Pari viikkoa oli jo hellettä ja lisää on toivottavasti luvassa joten on tärkeää muistaa suojautua auringolta käyttämällä kunnollista aurinkovoidetta.

Ihon suojaaminen auringossa on välttämätön riittävän suurella suojakertoimella varustetulla aurinkovoiteella. Voidetta on syytä levittää iholle riittävästi ja huolellisesti, jotta ehkäistään ihon palaminen. Suojakerroin 20 on useimmiten riittävä, jos oleskellaan pidempään auringossa. Aurinkovoiteet suojakertoimella 30 antavat jo lähes täydellisen suojan. Suojakerroin 8 puolestaan on riittävä silloin, kun iholle on jo muodostunut rusketusta.

Viime vuotisessa (06/2009) Ilta-Sanomien tekemässä aurinkovoidevertailussa Kauneushoitola Tuulikissakin myytävä Bernard Cassieren aurinkovoide suojakertoimella 20 selviytyi voittajana.

"Jämäkkä voide, joka kestää loistavasti myös vesileikit tekemättä ihoa rasvaisen näköiseksi. Pienikin määrä tuotetta antaa todella kestävän ja pitkän suojan. Ihanan kesäinen kookostuoksu. Riittoisa. Sopii myös herkälle kasvojen iholle." - IS 06/2009

Voit lukea Ilta-Sanomien arvostelun kokonaisuudessaan täältä.

Aurinkovoiteiden lisäksi kannattaa myös harkita auringonoton jälkeen suositeltavaa, kaikille ihotyypeille sopivaa, Bernard Cassieren After Sun-geeliä, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa ja lievittää punoitusta.


Kesäisin terveisin,

SKY-Kosmetologi Tuija Hasu